Fantasioimme tasa-arvoisesta näyttämöstä ja maailmasta

Let me be your fantasy on mm. burleskia, dragia, tanssia, laulua ja feministinen kabaree show. Illan houstaa Delta Venus-taiteilijaryhmän Liv ja Claudia Versace (Sara Melleri ja Markku Haussila) Delta Venus on kutsunut seuraavat taiteilijat kokeelliseen varietee show’hun (K-18):

Amanda & Lydia
Helena Lindgren & guitarist Timo Seppänen
Sophia Wekesa
Sini Henttu
Aino Tervo
Glen Odhiambo
Adasha Moore
Meriam Trabelsi
Emmanuel Culkin
Caroline Suinner
Illuminatrix
Slutartists (Milla-Mari Pylkkänen, Alvi Haapamäki, Camilla Rantanen)
echo+seashell
Sirkka Rukoilija by Marika Peura
Lady Laverna (Lidia Bäck)
Glitcher (Josefine Fri & Emelie Zilliacus)
Hanna-Kaisa Tiainen
Meidän Poika (Aleksi Holkko & Antti Autio)

Hosts: Liv & Claudia Versace

Filming by: Ina Niemelä


Let me be your fantasy is a feminist variety show.  

We are still living in a patriarchal society, where generally the positions of power belong to white cis-men. To me, a stage that has all kinds of bodies, is feminist. The fact, that we give the space to diverse group of artists, and are open & see-through about everything surrounding the work, is feminist.

I’ve been working as an actor for so long, that I’ve noticed how out-dated and heteronormative theatre and the movie industry is, as a working environment and also through the stories that are being told. Age-old and worn-out gender roles and homophobia are still taking space backstage and onstage. Discrimination against people of color, gender minorities, sexual minorities and women, is an everyday-thing.

   Now everyone in positions of power, including myself in this context, needs to look at themselves in the mirror, check themselves and LISTEN. It’s time to think about what could be done differently, how can we be more inclusive and more equal in our everyday lives, on and off the stage. Whose stories are being told, what kind of bodies are being seen and whose voices are being heard? Sometimes it’s also time to step aside, and give the stage to others and fantasize about what the stage could look like and what it should be like.

  • Sara Melleri/Delta Venus

Delta Venus- group has invited a various group of artists to make their performance fantasies come true. We will be filming the performance (the audience will not be filmed) to make a short movie of the evening later to our YouTube-channel (Delta Venus TV).

This show is a work in progress and a playful evening where we come together to celebrate life and ourselves. Where we take space, and reclaim the space and have a party. If something goes wrong, we start over. We take our time. There may be awkward silences and strange sounds in between of these fabulous acts, and it’s just the way it should be. Some of the acts have been done before, and some are being performed for the very first time. It’s a perfect imperfection, and we will never apologize for ourselves.

We hope you enjoy the show, but if you don’t, you are free to leave the performance at any time, but there is no coming back. Thank you.

 

Let me be your fantasy on feministinen varietee show.

Elämme yhä patriarkaatissa jossa valta-asemat kuuluvat pääsääntöisesti valkoisille cis-miehille. Näyttämö, jossa on kaikenlaisia kehoja, on mulle feminismiä. Se että annamme näyttämön monitaiteelliselle ja kaikenlaiselle esiintyjäjoukolle, ja olemme avoimia kaikesta esityksen ympärillä, on feminismiä.

 Olen tehnyt töitä näyttelijänä niin kauan, että mulle on jo käynyt selväksi miten vanhanaikainen ja heteronormatiivinen teatteri voi olla, niin työympäristönä kuin tarinoiden kautta joita kerrotaan. Vanhat, ummehtuneet sukupuoliroolit ja homofobia elävät suomalaisessa teatterissa ja elokuvassa. Rodullistettujen ihmisten, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ja naisten alistaminen, syrjintä ja ulos sulkeminen on arkipäivää.  

Nyt kaikkien valtaa pitävien, tässä kohtaa myös itseni, on aika katsoa peiliin. KUUNNELLA. Ja miettiä mitä voisi tehdä toisin, kuinka olla tasa-arvoisempi ja inklusiivisempi. Kenen tarinoita kerrotaan, minkälaisia kehoja näyttämöllä nähdään ja kenen ääni pääsee kuuluviin? Joskus on aika myös astua sivuun kuten Delta Venus tekee ensimmäisessä esitystapahtumassaan, ja antaa lavan ihailemilleen taiteilijoille. Fantasioimme siitä minkä näköinen näyttämö voisi olla - ja siitä minkälainen sen pitäisi olla.

  • Sara Melleri/Delta Venus

Delta Venus on kutsunut eri alojen taiteilijoita toteuttamaan esitysfantasioitaan. Illan aikana show kuvataan ja siitä koostetaan lyhytelokuva Delta Venuksen Youtube-kanavalle (Delta Venus TV). Yleisöä ei näy kuvissa.

Tämä show on täydellinen kaikessa epätäydellisyydessään. Leikkimielinen, kokeellinen elämän juhla. Otamme tilan ja meillä on bileet. Jos jokin menee pieleen, aloitamme alusta. Otamme oman aikamme. Ehkä upeiden esitysten väliin tulee vaivaannuttavia hiljaisia hetkiä, ehkä mikin ääni kiertää ja se vain kuuluu asiaan. Jotkut esityksistä on tehty jo aikaisemmin, jotkut näette täällä galleriatilassa ensimmäistä kertaa. Me emme pyydä itseämme anteeksi.

Toivomme, että nautitte illasta, mutta tapahtumasta saa poistua milloin tahansa. Takaisin ei silti voi tulla. Kiitos.

What is Delta Venus?


Delta Venus is a feminist performance-group, that was found in 2018 after one of the members, Sara Melleri, went to Berlin, and took part in She She Pop-collective’s 25th anniversary gala. Sara realised that she had never felt so seen, so understood and safe in the audience, as she felt taking part in these shows. Delta Venus was born. The group is ever-changing and fluid but at the moment we are Kreeta Salminen, Iina Kuustonen, Rosanna Kemppi, Asta Honkamaa, Markku Haussila, Annika Poijärvi, Heidi Kirves and Sara. We are not just a performance-group but we also create happenings and workshops and make space for other artists who can visit the group, or come to stay. “Betty Ford Clinic” is our first theatre show in the Spring of 2020. We need more feminist, safer and multi-disciplinary spaces, and our answer to this is Delta Venus.

 

Mikä on Delta Venus?

Delta Venus on feministinen teatteriryhmä joka on perustettu vuonna 2018 sen jälkeen kun yksi ryhmän perustajista, Sara Melleri, vieraili Berliinissä She She Pop- kollektiivin 25-juhlagaalassa. Siellä hän tajusi, ettei ole koskaan esityksessä, katsojana, tuntenut oloaan niin nähdyksi, ymmärretyksi ja turvalliseksi kuin She She Popin esityksissä ja tapahtumissa. Syntyi idea Delta Venuksesta. Ryhmän kokoonpano on liikkuva mutta tällä hetkellä siihen kuuluvat Saran lisäksi Kreeta Salminen, Iina Kuustonen, Rosanna Kemppi, Asta Honkamaa, Markku Haussila, Annika Poijärvi ja Heidi Kirves. Delta Venus on paitsi teatteriryhmä, niin myös taiteellinen alusta jossa eri alojen taiteilijat voivat vierailla projektista riippuen, ja jossa järjestetään myös kevyempiä tapahtumia ja vaikkapa työpajoja. “Betty Ford Clinic” tulee olemaan ryhmän ensimmäinen teatteriesitys, ja se saa ensi-iltansa keväällä 2020. Tarvitsemme lisää feministisiä, turvallisempia ja monitaiteellisia tiloja ja avauksia, ja meidän vastauksemme siihen on Delta Venus.